انواع دنده تراکتور فرگوسن

انواع دنده تراکتور فرگوسن

انواع تراکتورها معمولا در زمین‌های کشاورزی و ناهموار مورد استفاده قرار می‌گیرند. همین موضوع باعث شده تا رانندگی کردن با آن‌ها تا حدی سخت باشد. برای اینکه بتوانید تراکتور را به همراه ابزار متصل شده به آن از این محیط‌ها و پستی و بلندی‌های موجود در مسیر عبور دهید، باید به صورت کامل با اصول رانندگی این ماشین، آشنایی داشته باشید. این اصول در گروه آشنایی با دنده‌های تراکتور هستند؛ در صورتی که بتوانید اطلاعات خود را درباره دنده‌های سبک و سنگین تراکتور ارتقا دهید، در زمان خود به میزان زیادی صرفه‌جویی کرده و می‌توانید استفاده بهینه‌ای از ماشین داشته باشید. در ادامه با ما همراه شوید تا توضیحات بیشتر و کامل‌تری در این باره در اختیار شما قرار دهیم.

آشنایی با دنده تراکتور

عملکرد دنده و گیربکس تراکتور، تا حد زیادی مشابه با اتومبیل‌های شخصی است. از این رو شما به راحتی با کمی تمرین می‌توانید به صورت کامل به آن مسلط شوید. بعد از اینکه استارت زده و تراکتور را روشن کردید، برای راه انداختن ماشین، باید دنده را تعویض کنید. دسته دنده هم دقیقا مطابق ماشین‌های سواری در سمت راست راننده تراکتور قرار گرفته و دسترسی به آن به سادگی امکان‌پذیر خواهد بود. بر روی دسته‌دنده ترتیب دنده‌ها علامت‌گذاری شده تا شما بتوانید به راحتی و بر اساس الگوی مشخص شده، برای تعویض دنده اقدام کنید.

 

نحوه تعویض دنده تراکتور فرگوسن

در طول رانندگی با تراکتور در مسیرهای ناهموار که سرشار از پستی و بلندی و چاله‌های مختلف هستند، شما باید بارها برای تعویض دنده اقدام کنید. بعد از اینکه استارت زده و تراکتور را روشن کردید، باید آن دسته دنده را روی حالت دنده یک قرار دهید تا تراکتور شروع به حرکت کند. این کار تا حد زیادی مشابه با ماشین‌های سواری انجام می‌شود. در ابتدا پدال کلاچ را به صورت کامل تا انتها فشار دهید تا دنده راحت‌تر در گیربکس جا بیفتد.

در قدم بعدی دسته دنده را مطابق با برچسب درج شده بر روی آن، به سمت دنده یک ببرید. بعد از جایگذاری دنده باید همزمان پدال گاز را به میزان مشخصی فشار دهید تا دور موتور افزایش پیدا کند و از طرف مقابل به آرامی پای خود را از روی پدال کلاچ بردارید. در این حالت تراکتور شروع به حرکت خواهد کرد. در صورتی که قصد دارید با سرعت بیشتری به حرکت خود ادامه دهید، باید دنده‌ها را به ترتیب بالاتر ببرید. توجه داشته باشید که دقیقا مشابه با خودروهای سواری، برای هر بار تعویض دنده باید حتما پدال کلاچ را تا انتها فشار دهید.

دنده‌های سبک و سنگین تراکتور فرگوسن

به صورت کلی نحوه و اصول تعویض دنده در تراکتور فرگوسن، باید بر اساس نوع و نحوه حرکت ماشین انجام شود. دنده‌های تراکتور را می‌توانیم در دو دسته سبک و سنگین قرار دهیم که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌ها و کاربردهای مخصوص به خود را دارند و باید در موقعیت‌های مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند. برای حرکت در شیب‌های تند و یا مسیرهایی که نیاز به فعالیت سخت دارند، باید از دنده‌های سنگین استفاده شود. دنده‌های سنگین قدرت بیشتری از موتور می‌گیرند و کمک می‌کنند که سربالایی‌های تند و مسیرهای ناهموار را راحت‌تر پشت سر بگذارید. از طرفی برای حرکت در مسیرهای صاف که به سرعت بالایی نیاز دارید، باید از دنده‌های سبک استفاده کنید.

شما نمی‌توانید از دنده‌های سنگین انتظار سرعت بالایی داشته باشید؛ چراکه بیشترین تمرکز در این دسته از دنده‌ها بر روی قدرت ماشین بوده و تلاش می‌شود تا از چالش موجود در مسیر راحت‌تر عبور کند. لازم به ذکر است که تعویض دنده‌های از سبک به سنگین باید به درستی انجام شود تا هیچ آسیبی به گیربکس تراکتور فرگوسن وارد نشود و بتواند به خوبی به فعالیت خود ادامه دهد.

 

کاربردهای دنده‌های سبک و سنگین تراکتور

همان طور که اشاره کردیم، استفاده از دنده‌های سنگین، قدرت بیشتری به تراکتور داده و کمک می‌کند تا از سختی‌های موجود در مسیر به راحتی عبور کند. از این رو در مواقعی که به شیب‌های مختلف مانند سربالایی‌های تند و یا سرازیری برسیم، باید دنده را از حالت سبک بر روی حالت سنگین تنظیم کنیم. همچنین با رسیدن به پیچ‌ها هم باید این کار را انجام دهیم تا بتوانیم کنترل بیشتری بر روی حرکت تراکتور داشته باشیم.

دنده‌های سبک بیشتر برای استفاده در مسیرهای صاف و بدون شیب یا پیچ‌های تند مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای اینکه بتوانید در مواقع مورد نیاز به سرعت و بدون اتلاف وقت تعویض دنده‌های سبک و سنگین را انجام دهید، باید کلاچ را تا انتها فشار داده و تسلط بالایی به برحسب مسیر دنده‌ها داشته باشید. در صورتی که به هر دلیل قطعات مربوط به گیربکس یا دنده‌ها در زمان استفاده دچار خرابی شوند، شما می‌توانید از فروشگاه قطعات تراکتور، لوازم مورد نیاز را تهیه کرده و سپس با کمک نیروی متخصص، برای تعویض آن‌ها اقدام کنید.

سخن پایانی

رانندگی با تراکتور در مسیرهای ناهموار و سخت کشاورزی، در اغلب مواقع چالش‌هایی را برای رانندگان به دنبال دارد. اغلب رانندگان برای اینکه بتوانند در این مسیرها به سرعت رانندگی کرده و از خراب شدن قطعات تراکتور جلوگیری کنند، باید اطلاعات خود را درباره نحوه رانندگی در این مسیرها ارتقا دهند. یکی از مهم‌ترین اصول در این زمینه، دنده‌های سبک و سنگین تراکتور است. در بخش‌های قبلی به صورت کامل به بررسی نحوه تعویض این دنده‌ها و کاربرد آن‌ها در تراکتور فرگوسن پرداختیم. با در اختیار داشتن این اطلاعات شما می‌توانید عملکرد به مراتب بهتری در زمان رانندگی با تراکتور در پستی و بلندی‌ها و شیب‌های تند داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *